dinsdag 2 juni 2015

Soerendonk wil snel glasvezel - Eindhovens Dagblad

SOERENDONK - Om het dorp Soerendonk aantrekkelijk te houden voor inwoners en bedrijven is de aanleg van glasvezel op korte termijn van groot belang. Dat vinden leden van Dorpsraad Zurrik en een aantal individuele inwoners.

Daarom is er een particulier initiatief opgezet om glasvezelaanleg snel mogelijk te maken. Initiatiefnemer Jochem Liplijn legt uit dat hij het met een nog te vormen werkgroep over een andere boeg wil gooien dan in de kernen Maarheeze en Budel. Daar werd vooraf geïnventariseerd of er voldoende belangstelling voor glasvezel changed into.

En bij deelname van meer dan dertig procent van de huishoudens - wat ruim gehaald werd - wilde het bedrijf Reggefiber glasvezel aanleggen. De kleinere Cranendonckse kernen vielen buiten de boot, omdat aanleg daar volgens dezelfde afspraken niet rendabel zou zijn. "Wij draaien het om. We trekken drie cirkels rond Soerendonk: de eerste met alleen de kern, de tweede met een stuk buitengebied en de derde rond vrijwel heel Soerendonk. We stellen Reggefiber de vraag bij welk percent ze voor de verschillende situation's tot aanleg willen overgaan", zegt Liplijn. Hij verwacht dan drie verschillende percentages. "En wij gaan dan zorgen dat we aan het benodigde aantal aanmeldingen komen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten