vrijdag 5 juni 2015

Concurrentie bij aanleg glasvezel in Land van Cuijk - De Gelderlander

LAND VAN CUIJK - De 5 gemeenten in het Land van Cuijk hebben concurrentie gekregen bij de aanleg van een glasvezelnetwerk in de regio. Behalve de gemeenten heeft zich o.k.de Mabib, de Maatschappij voor Breedband in Brabant, bij de provincie gemeld met een aanvraag voor een financiering om glasvezel aan te kunnen leggen in het buitengebied.

De gemeenten in het Land van Cuijk trekken al een tijd op om het hele Land van Cuijk te voorzien van supersnel information superhighway. Daartoe is de aanleg van een glasvezelnetwerk noodzakelijk.

Aanvraag Mabib became eerderMaar zekerheid dat de gemeenten dat all rightzelf gaan doen is er inmiddels niet meer. De Mabib richt zich op het buitengebied in de hele provincie Brabant en become met zijn aanvraag bij het breedbandfonds van de provincie Brabant eerder met het indienen van een aanvraag. Den Bosch heeft 50 miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van glasvezel in de buitengebieden van de provincie.

Geld gemeenteGemeenten hebben geld beschikbaar gesteld om de vraagbundeling mogelijk te maken. Volgens Jilisen is dat geld niet weggegooid, mocht onverhoopt blijken dat niet de gemeenten, maar de Mabib de voorkeur krijgt van de provincie. "We zullen met investeringen wachten tot de provincie een beslissing heeft genomen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten