zondag 28 juni 2015

Glasvezel De Wolden flinke stap dichterbij - Dagblad van het Noorden

DVHN | Gepubliceerd op 18 juni 2015, 23:47 Laatst bijgewerkt op 19 juni 2015, 00:25

ZUIDWOLDE De kans op de aanleg van een glasvezelnetwerk in de hele gemeente De Wolden, inclusief het dunbevolkte buitengebied, wordt met ingang van 2 juli in een klap een stuk groter.

Op die datum ondertekent Actium een intentieverklaring dat alle 1700 adressen van deze woningstichting in de gemeente op het nieuwe netwerk voor web, televisie en telefonie worden aangesloten.

Dat meldde wethouder Jan ten Kate (Gemeentebelangen) gisteravond in de gemeenteraad. De meeste politieke partijen hadden kort daarvoor tijdens de bespreking van de kadernota het grote belang van met name snel cyber web in de hele gemeente onderstreept.

Daarvoor is de aanleg van het nieuwe netwerk noodzakelijk, maar commerciële bedrijven als Reggefiber beperken zich tot dichtbevolktere gebieden.

Sinds enkele maanden timmert de uit 35 particulieren bestaande werkgroep Glasvezel De Wolden aan de weg. Van de bijna 10.000 huishoudens in De Wolden moeten een kleine 7000 een intentieverklaring ondertekenen dat ze daadwerkelijk een aansluiting nemen op glasvezel als dit wordt aangelegd. Wordt die 70 procent gehaald, dan ziet de werkgroep kans alrightin deze plattelandsgemeente glasvezel te regelen.

De teller bij het inzamelen van handtekeningen stond gisteren op 4500. Komen daar per 2 juli in één klap de 1700 van Actium bij, dan hoeft de werkgroep nog slechts een kleine duizend huishoudens over de streep te trekken. Lukt dat niet voor de zomervakantie, dan komt er in september nog een laatste zogenoemde veegactie, waarbij de gemeente medewerking heeft toegezegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten