donderdag 2 juli 2015

Dertig buitengebieden in Drenthe willen glasvezel - RTV Drenthe

BEILEN - Ze schieten als paddestoelen uit de grond: initiatieven voor glasvezel op het Drentse platteland. In totaal zijn er nu dertig organisaties actief.

Vier buitengebieden in Drenthe kunnen al glasvezel krijgen voor snel web, television en telefoon. Dat antwoordt de provinciale koepel Verbind Drenthe op vragen van RTV Drenthe.

Roderwolde begintBij Roden, Noordenveld, Een en rond Pesse heeft meer dan de benodigde sixty five procent van de huishoudens zich ingeschreven. In Roderwolde begint na de zomer de aanleg, met een provinciale lening van twee miljoen euro. 

o.k.in de andere drie regio's kan glasvezel worden aangelegd. Officieel moeten de betrokken marktpartijen daar nog wel aangeven of ze dat daadwerkelijk doen.

Lees ook: Over vier jaar snel cyber web in heel Drenthe: 'We gaan hard aan de slag'

Animo in Midden-DrentheIn Midden-Drenthe is nog een maand te gaan voor de eindtelling. Spier, Witteveen, Drijber en Oranje zitten al boven de benodigde sixty five procent. De meeste  van de ruim twintig dorpen en buurtschappen in Midden-Drenthe zitten daar nog onder.

De vrijwilligers van de glasvezelwinkel in Beilen zijn optimistisch: "Als de tijd dringt en mensen doorkrijgen dat het in andere dorpen heel goed leeft, willen ze okaymeedoen." Initiatiefnemer Peter de Vries uit Zwiggelte voegt toe: "Het moet er komen en wij knokken ervoor."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten